Sıvama (SEK) Kartvizitler

Yazar admin 30/08/2014 0 Yorum En Popüler Ürünler,

Sıvamalı Kartvizit Nedir? Sıvamalı Kartvizit Özellikleri Nelerdir?

Daha dayanıklı ve daha karizmatik bir kartvizit bastırmak 

tercihiniz mutlaka sıvamalı kartvizitten yana olmalıdır. 700 gr. sıvama kartvizitler diğer

kartvizitlerden çok daha kalın ve daha saygındır.

İki kartvizit birbirine yapıştırılarak yapılan sıvamalı kartvizitler, normalden daha dayanıklı ve kalın olurlar. Özellikleri de fazlasıyla iyidir.

Mesela kabartma lak, özel kesim, oval kesim gibi dilediğiniz şekilde

yapılan ve üstelik önlü arkalı basılan bu kartvizitleri organize matbaa

kalitesinde üretim yapan onlinematbaasitesi.com ‘dan kolayca sipariş edebilirsiniz. 

Kartvizit Tasarımında Nelere Dikkat Edilmelidir? 

  • İlk olarak yapılacak tasarıma göre kartvizitin basılacağı alan ve boyutları seçilir. Önceden kartvizit için standart boyutlar ve standart kağıtlar mevcuttu . Fakat günümüzde ise durum çok farklı boyutlara ve materyallere taşındı. Tasarımlar artık farklı boyutlarda ve farklı materyallere basılabiliyor. Yaratıcılığın sınırları zorlanarak gerçekten da ortaya çok farklı ve muhteşem kartvizitler çıkıyor
  • Baskının yapılacağı alanın ve boyutun farklı olması içerisinde belli bir düzenin ve oranın olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Tasarımlar uygun oran-orantı koşullarına göre baskı alanı üzerine yerleştirilmelidir. Tasarımla beraber gerekli boşluklar alana göre belirli bir ölçüde bırakılmalıdır. Tasarımınızda her zaman fazladan birkaç milim boş alan bulundurun ki olası taşmalar sonucu kartvizitinize zarar gelmesin.
  • Tasarımlarda yaratıcılıktan kaçınmayın. Farklı ve daha önce denenmemiş bir tasarımı denemekten asla çekinmeyin. Kartvizitinizde firmaya ya da hizmete uygun tasarımlara yer verin. Yani insanlar sizin kartvizitinize baktığı zaman ne işle uğraştığınızı anlaması size büyük bir artı sağlayacaktır.
  • Kartvizit tasarımlarınızı vektörel çizgiler ile oluşturduğunuzda baskılarda sıkıntı yaşamazsınız. Çözünürlüğün ve dosya formatının doğru ayarlandığından emin olmadığınız sürece tasarımı kesinlikle baskıya vermeyin.
  • Kartvizit üzerindeki kullandığınız yazı fontunu da iyi seçmeniz gerekiyor. Okunaklı bir boyut yeterli olacaktır, ne çok büyük ne de çok küçük şekildeki boyutları kullanmaktan kaçının. Hizmete ve ürüne göre farklı yazı fontlarını kullanmakta fayda var böylece dikkati daha çok çekmiş olursunuz. Farklı olan her zaman fark edilir.
  • Kartvizit tasarımında kullanılacak olan renklerin seçimi de önemlidir. Şirketle ya da ürünle bütünleşen logonuzun ve temanızın renklerini kartvizitinizde de kullanmanız gerekir.
  • Kartvizit üzerindeki bilgilerin çok fazla ve karmaşık olmamasına özen gösterin. Burada kişiden daha çok firma ve hizmet ön plana çıkmalıdır. Kartvizite ilk bakıldığında logo, şirket adı ve verilen hizmet göze çarpmalıdır, bu alanların daha belirgin olmasına özen gösterin.

Bu özelliklere ayrı ayrı dikkat edildiği taktirde sorunsuz bir şekilde kartvizit tasarımını gerçekleştirebilirsiniz.

Sıvamalı Kartvizit Nedir? Sıvamalı Kartvizit Özellikleri Nelerdir?  Daha dayanıklı ve daha karizmatik bir kartvizit bastırmak isterseniz tercihiniz mutlaka sıvamalı kartvizitten yana olmalıdır. 700 gr. sıvama kartvizitler diğer kartvizitlerden çok daha kalın ve daha saygındır. İki kartvizit birbirine yapıştırılarak yapılan sıvamalı kartvizitler, normalden daha dayanıklı ve kalın olurlar. Özellikleri de fazlasıyla iyidir. Mesela kabartma lak, özel kesim, oval kesim gibi dilediğiniz şekilde yapılan ve üstelik önlü arkalı basılan bu kartvizitleri organize matbaa kalitesinde üretim yapan onlinematbaasitesi.com ‘dan kolayca sipariş edebilirsiniz.  Kartvizit Tasarımında Nelere Dikkat Edilmelidir?  İlk olarak yapılacak tasarıma göre kartvizitin basılacağı alan ve boyutları seçilir. Önceden kartvizit için standart boyutlar ve standart kağıtlar mevcuttu . Fakat günümüzde ise durum çok farklı boyutlara ve materyallere taşındı. Tasarımlar artık farklı boyutlarda ve farklı materyallere basılabiliyor. Yaratıcılığın sınırları zorlanarak gerçekten da ortaya çok farklı ve muhteşem kartvizitler çıkıyor Baskının yapılacağı alanın ve boyutun farklı olması içerisinde belli bir düzenin ve oranın olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Tasarımlar uygun oran-orantı koşullarına göre baskı alanı üzerine yerleştirilmelidir. Tasarımla beraber gerekli boşluklar alana göre belirli bir ölçüde bırakılmalıdır. Tasarımınızda her zaman fazladan birkaç milim boş alan bulundurun ki olası taşmalar sonucu kartvizitinize zarar gelmesin. Tasarımlarda yaratıcılıktan kaçınmayın. Farklı ve daha önce denenmemiş bir tasarımı denemekten asla çekinmeyin. Kartvizitinizde firmaya ya da hizmete uygun tasarımlara yer verin. Yani insanlar sizin kartvizitinize baktığı zaman ne işle uğraştığınızı anlaması size büyük bir artı sağlayacaktır. Kartvizit tasarımlarınızı vektörel çizgiler ile oluşturduğunuzda baskılarda sıkıntı yaşamazsınız. Çözünürlüğün ve dosya formatının doğru ayarlandığından emin olmadığınız sürece tasarımı kesinlikle baskıya vermeyin. Kartvizit üzerindeki kullandığınız yazı fontunu da iyi seçmeniz gerekiyor. Okunaklı bir boyut yeterli olacaktır, ne çok büyük ne de çok küçük şekildeki boyutları kullanmaktan kaçının. Hizmete ve ürüne göre farklı yazı fontlarını kullanmakta fayda var böylece dikkati daha çok çekmiş olursunuz. Farklı olan her zaman fark edilir. Kartvizit tasarımında kullanılacak olan renklerin seçimi de önemlidir. Şirketle ya da ürünle bütünleşen logonuzun ve temanızın renklerini kartvizitinizde de kullanmanız gerekir. Kartvizit üzerindeki bilgilerin çok fazla ve karmaşık olmamasına özen gösterin. Burada kişiden daha çok firma ve hizmet ön plana çıkmalıdır. Kartvizite ilk bakıldığında logo, şirket adı ve verilen hizmet göze çarpmalıdır, bu alanların daha belirgin olmasına özen gösterin. Bu özelliklere ayrı ayrı dikkat edildiği taktirde sorunsuz bir şekilde kartvizit tasarımını gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum Yazın